Semináře se zúčastnili starostové obcí a zástupci školských zařízení z Chomutovska. Seminář zahájila manažerka Svazku Ing. Lenka Kynčilová, která přivítala přítomné účastníky a hosty. Upozornila na akutní potřebu řešit úsporná energetická opatření mj. také v gastronomii školských zařízení. O seminář byl nebývalý zájem, proto jsme jej zorganizovali ve dvou dnech.
V prostorách společnosti Gastro Konrád při ukázkovém vaření účastníci semináře viděli nové multifunkční zařízení, které při správném způsobu používání dokáže výrazně šetřit energie, a tudíž náklady na provoz kuchyně. Byly jim předvedeny způsoby pečení a vaření více druhů jídel najednou, dále také minutková kuchyně a ukázka mytí.
Druhá polovina semináře byla zaměřena na téma trvale udržitelný rozvoj. Ing. Arch. Marie Petrová z Ministerstva životního prostředí vysvětlila zúčastněným pojmy udržitelného rozvoje a jeho principy. Dále byli zástupci obcí a školských zařízení seznámeni s posláním a rolí veřejné správy v udržitelném rozvoji, také místní agendou 21 – metodou pro uplatňování zásad udržitelného rozvoje ve veřejné správě.
Seminář byl realizován v rámci projektu „Dobrovolný svazek obcí Chomutovsko komunikuje s veřejností přívětivě a moderně“, reg. č. CZ.03.4.74/0.0/0.O/19_109/0016682, spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu“, dodala Gabriela Rousková, odborný garant MA 21.
Dnes je 2.12.2024
Svátek má Blanka
Státní svátky a významné dny na dnešek:
Zítra má svátek Svatoslav